Koronavirüs, nezleden ölüme sebep olacak kadar birçok hastalığa neden olan bir virüs grubudur. Koronavirüs (Covid-19) daha önce insanlarda hastalık yapmayan yeni oraya çıkan Corona grubundan virüstür. Virüsün yayılması öksürme, hapşırma yoluyla etrafa yayılanların solunum yoluyla alınması ve virüs olan yüzeylere direk temas ile olmaktadır.
Çoğu kişi enfeksiyonu hafif atlatmakla birlikte bazı kişilerde ölüm ile sonuçlanan ciddi enfeksiyon oluşmakta.
Koronavirüs Semptomları:
· Ateş
· Öksürük
· Solunum zorluğu
· Kas ağrısı
· Yorgunluk
Gebelik enfeksiyon için artmış riske neden olmaz. Çoğu gebe enfeksiyonu hafif ve orta derece nezle, grip şeklinde atlatmaktadır. Koronavirüs enfeksiyonu düşük gibi gebelikte olan risklerde de artış yapmaz.
Şu ana kadar anne karnında ve doğum sırasında koronavirüsün bebeğe geçişi tespit edilememiştir. Koronavirüslü hamilelerde ve doğum yapmışlarda ne amniyon sıvısında ne de sütte virüs tespit edilmemiştir.
Hamilelikte enfeksiyona yaklaşım hamile olmayanlara yapılanlardan farklı değildir. Hafif durumlarda evde kalıp normal soğuk algınlığında yaptıklarımızı yapmalıyız. Solunum sıkıntısı olan durumlarda hastaneye yatmak gerekebilir.
Hamilelerin (gebelerin) enfeksiyona yakalanmamak için farklı tedbir almalarına gerek yok. Korona virüsten korunmak için:
· Eller sabunla iyice yıkanmalı, el temizliği için dezenfektan ve alkol kullanılmalı
· Kalabalık yerlerden uzak durulmalı
· Eller ile yüz bölgesine temastan kaçınılmalı
· Özellikle kalabalık ortamlarda maske kullanılmalı
· Toplu taşım araçlarını mümkün olduğu kadar kullanmamak
Eğer ateş, öksürük ve solunum zorluğu varsa acilen hastaneye başvurmak gerekir.
Sadece hamileler koronavirüs için test yaptırmaya yeterli değildir. Gebe olmayanlarda test yaptırma koşulları neyse gebe olanlarda da aynıdır.
Koronavirüs enfeksiyonu sezaryen ile doğum nedeni değildir. Normal takiplerde sezaryen ile doğum sebepleri bu enfeksiyona olanlarda da aynı şekilde değerlendirilir.
Koronavirüs enfeksiyonu anneler için süt vermeye engel değildir. Hijyen koşullarına dikkat ederek bebek ile temas edilip süt verilebilir.
Randevu talebini gönderdikten sonra en kısa zamanda sizlere belirtmiş olduğunuz telefon numarasından dönüş sağlanacaktır.
İşleminiz devam etmektedir.
Lütfen Bekleyiniz...Lütfen Bekleyiniz