Omega-3 ailesi uzun zincirli çoklu doymamış yağ asidi ailesi olup sağlık ve gelişim için gerekli. Malesef bu yağ asidleri vücudumuz tarafından üretilemediği için besinler veya destekleyici tedavi ile almamız gerekir.
En faydalı omega-3 yağ asidleri EPA (eicosapentaenoic acid) ave DHA (docosahexaenoic acid). EPA ve DHA doğada birlikte bulunmalarına ve vücutta birlikte görev yapmalarına rağmen her birinin ayrı görevi vardır. EPA kalp, immün sistem ve inflamatuar cevap (yara iyileşmesi); DHA beyin, gözler ve merkezi sinir sistemini desteklemekte.
Yeterli miktarda omega-3 alımı prostaglandinlerin üretimi için önemlidir. Prostaglandinler kan basıncı, kanama pıhtılaşması, sinir iletimi, inflamatuar ve alerjik birçok fizyolojik fonksiyonu, böbrek ve gastrointestinal sistemin çalışmasını ve diğer hormonların üretilmesini kontrol eder.
Yiyeceklerdeki yağ asidlerinin çeşidine göre bazı tip prostaglandinler fazla miktarda üretilirken diğer çeşitler yetersiz olabilmekte. Prostaglandin üretimindeki dengesizlik hastalıklara yol açabilmekte.
Yüksek doz omega-3 ruhsal problemlerde kullanılmakta. Yeni yapılan çalışmalarda kanser, inflamatuar barsak hastalığı ve lupus ve romatoid artrit gibi otoimmün hastalıkların tedavisinde faydalı olmakta.
Omega-3 bebeğin sinir sitemi ve erken görsel gelişimi için gerekli. Ancak standart beslenme bu besinler açısından yeterli değil. Omega-3 ayrıca doğumdan sonra süt üretimi içinde önemli. Gebelikte omega-3 ün yüksek tüketimi bebekteki alerjik hastalıklar oluşumunu azaltmaktadır.
Omega-3 gebelik üzerinde de olumlu etki yapmakta. Preterm eylem ve erken doğum, preeklampsi azalmakta ve bebeğin doğum ağırlığı artmakta. Omega-3 eksikliğinde annede depresyon ihtimali artmakta.
EPA ve DHA için en iyi kaynak somon , tuna, hamsi ve ringa gibi soğuk su balıklarında vardır. Birçok gebe balıktaki cıva ve diğer ağır metallerden korkmakta. Bu nedenle omega-3 için balık yağı kullanılabilir.
Keten tohumu ve keten tohumu yağında kısa zincirli yani ALA (alfa-linoleic asid) omega-3 var. ALA vücutta uzun zincirli (EPA ve DHA) yağ asidlerine dönüşse de ihtiyaç için yeterli olmuyor. Balık yağı EPA ve DHA için daha iyi kaynak somon balıklarıdır.
Kaliteli balık yağı gebelikte güvenle kullanılabilir. Balık yağı üretilirken balıktaki cıva ve ağır metaller arındırılır. Güvenli tüketim için kaliteli markaları bulmamız gerekir.
Kaliteli balık yağları balık gibi kokmaz ve balık tadında olmaz.
Randevu talebini gönderdikten sonra en kısa zamanda sizlere belirtmiş olduğunuz telefon numarasından dönüş sağlanacaktır.
İşleminiz devam etmektedir.
Lütfen Bekleyiniz...Lütfen Bekleyiniz