Kedilerin dışkılarında toksoplazmozis hastalığına yol açan toksoplazma gondi paraziti olabilir. Kedi dışkısından başka toksoplazma iyi pişirilmemiş veya iyi yıkanmamış et, sebze ve meyvelerden bulaşabilir. Kedi besleyenler veya daha önce toksoplazma ile karşılaşanlar toksoplazmaya karşı immünite geliştirdikleri için gebelikte tekrar sorun ile karşılaşmazlar.
Daha önce toksoplazmozis geçirmemiş kadınlar gebelikte hastalanırlarsa bebekte enfeksiyon gelişir. Eğer 10.-24. haftalarda toksoplazmozis olursa %5-6 olasılıkla bebekte ciddi sorunlar gelişir.
Toksoplazmozis sonucunda erken doğum, düşük doğum ağırlığı, ateş, sarılık, retina (göz) sorunları, zeka geriliği, konvülzyon, ve beyinde kalsifikasyon (kireçlenme)görülür.
3. trimesterde bebeğe enfeksiyon bulaşma ihtimali artar ancak bebekte oluşturacağı hasar azalır.
Kan testi ile daha önceden toksoplazmozis geçirilip geçirilmediği anlaşılır. Eğer gebelik sırasında toksoplazmozis devam ediyorsa bebeğin risklerini azaltmak için antibiyotik tedavisine devam edilmeli.
Randevu talebini gönderdikten sonra en kısa zamanda sizlere belirtmiş olduğunuz telefon numarasından dönüş sağlanacaktır.
İşleminiz devam etmektedir.
Lütfen Bekleyiniz...Lütfen Bekleyiniz