Mezoterapi bitki özü, vitamin, hematopoietik (kan ile ilgili) ve diğer bioaktif maddelerden oluşan karışımın tedavi edici etkisinden faydalanmak veya kozmetik amaçla için cilt ve cilt altına çok küçük iğnelerle verilmesidir. Mezoterapi herhangi bir şeyin tedavisi olmayıp ilacın verilme yönteminin adıdır.
Mezoterapi tedavisinde kullanılan ilaçlar çok çeşitli karışımlarda oluşup standart bir formül henüz yoktur. İstenilen amaca yönelik karışım içeriği değişmektedir.
Kortikosteroidler gibi mezoterapi özellikle kozmetik nedenler için oldukça farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Bunlardan en sık kullanılan nedenleri sıralayacak olursak:
Genital bölgede yapılan çok sayıda enjeksiyon sonrası cilt yaşlanmasına engel olduğu gözlenmiş olup vajen dudaklarında kırışıklıklarda azalma ve cilt altı dokuda dolgunluk oluşturur.
Mezoterapi ile fibromiyalji, gut, baş ağrısı, diş ağrıları, sırt ağrısı ve spor kazalarına bağlı ağrılarda tedavi seçeneği olabilir.
Mezoterapi cerrahi tercih edilmediğinde bacak, kalça, kol, yüz, genital bölge gibi vücudun istenen bölgelerinde yağ erimesi ve sllülit tedavisinde kullanılabilir. Mezoterapi ile sıkılaştırılma ve ciltte düzelme ve gerginlik elde edilir. Tedavide kullanılan karışım içinde posfatidilkolin, L-karnitin, aminofilin, hyalonuridaz, kollejenaz, glikolik asit, retinoik asit, multivitamin (A, D, E, K), iz elementler (çinko, bakır, krom, magnezyum) asetilkolin analogları, dimetilaminoetanol, lidokain ve başka maddeler bulunur.
Alopesi tedavisinde minoksidil, finasteride, multivitaminler ve T3/T4 kullanılır.
Her mezoterapi seansı özel karışımın yapılacak olan bölgeye has özel küçük iğneleri ile özel bir teknik ile yapılır. Endikasyona göre çok fazla sayıda enjeksiyon yapmak gerekebilir. Farklı teknikler var:
Noktasal: Cilde dik 0,02 ile 0,05 ml solüsyon 1-2 cm aralıklarla 4 mm derinlikte yapılır.
Nappage (kapsayan): 4mm’lik iğne ile daha yüzeyel (2 mm) enjeksiyon 45 derece açı ile yapılır. Her yapılan bölgeye bir damla solüsyon verilir.
Epidemik: Bütün tekniklerin en yüzeyeli olup derinin bazal tabakası geçilmeden 1 mm derinliğe ve 1cm aralıkla yapılır.
Mezoterapi sonrası yan etki oldukça nadir görülür. En sık görülen ve mezoterapiye has olmayan yan etkiler bulantı, kusma, ishal, hafif ağrı, ödem, kızarıklık ve enjeksiyon bölgesinde hassasiyet. Ürtiker, döküntü ve hiperpigmentasyon çok nadir görülür ve oldukça can sıkıcıdır. Cilt ve yağ doku nekrozu da çok çok nadir olabilir.
İşleme özgü yan etkiler ise kullanılan karışımdaki maddeler nedeniyle olabilir. Isoproterenol, yohimbine ve aminofilin nedeniyle ankziete, titreme, çarpıntı ve kas krampları gibi şikâyetler oluşabilir. Enjeksiyon yerinde skar dokusu ve enfeksiyon olabilir.
Randevu talebini gönderdikten sonra en kısa zamanda sizlere belirtmiş olduğunuz telefon numarasından dönüş sağlanacaktır.
İşleminiz devam etmektedir.
Lütfen Bekleyiniz...Lütfen Bekleyiniz